ingezonden door Corinne, mijn roti
Een kookwonder ben ik niet maar ik durf van mezelf wel te zeggen dat mijn ROTI altijd zeer geliefd is. Als aftrap van de rubriek familierecepten (die kunnen we misschien nog wel eens gaan bundelen) kom ik met ROTI
Ik gooi het er maar gelijk uit, ik maak het me makkelijk hahahha, bij onze Turk op de Goeverneurlaan kun je kant en klare rotipannekoeken kopen per 3 in een pakje 3 euro, hij heeft op aardappelbasis en op gele erwten, die met erwten vinden wij het lekkerst. Bovendien verkoopt hij ook nog eens kant en klare en gewassen kousenband in het vriesvak….hoeveel je er in doet moet je zelf maar kijken of je houdt van veel groente of niet, ik gebruik ongeveer een half zakje per keer.
Ik kook de aardappelen gewoon zoals altijd en schep het prutje er pas op het bord op, dit omdat anders veel kruim komt in de roti prut.
Roti voor 4 a 5 personen
Kilo kipfilet (of pootjes als je dat lekkerder vind) (beetje zout en peper)kousenband2 blokjes kippenbo
MASALA kerrie (ruim gebruiken)
Sambal, nu is dat natuurlijk heel persoonlijk ik heb altijd de heetste (surinaamse) en gooi daar flink wat van in, misschien wel 3 of 4 eetlepels, maar dat moet je steeds gewoon uitproberen. Ik gooi er steeds bij, proeven hoe pittig je wilt.
Een heel pakje bakboter
Later water bij gooien om een lekker prutje te maken (kopje/bekertje)